Examene

Atestat 2012

Email Imprimare PDF

Examenul de atestare a competenţelor profesionale la Seminarul Teologic "Neagoe Basarab" 2012

 

examen de atestare la Seminarului Teologic Neagoe Voda Basarab

 

În municipiul Curtea de Argeş elevii claselor a XII-a din Seminarului Teologic, "Neagoe Vodă Basarab" au susţinut marţi, 17 mai, examenul de atestare a competenţelor profesionale.

Lucrările au fost prezentate în paraclisul "Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica" din incinta centrului eparhial în prezenţa unei comisii prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, comisie formată din profesori ai Seminarului. Examenul de atestat a fost susţinut de 37 de elevi, 17 de la secţia pastorală şi 20 de la secţia patrimoniu cultural.

S e m i n a r u l Teologic Neagoe Vodă Basarab din Cetatea Basarabilor a luat fiinţă în anul 1994, având până acum peste 1500 de absolvenţi. În prezent, în cadrul instituţiei de învăţământ, există două secţii: pastorală şi patrimoniu cultural.

Ultima actualizare în Joi, 30 Mai 2013 07:13

Bacalaureat 2012

Email Imprimare

Elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Neagoe Vodă Basarab" din Curtea de Argeș susţin, în această perioadă, examenul de bacalaureat. Pe data de  11 iunie 2012, la instituţia de învăţământ teologic s-a desfăşurat proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Pentru acest examen sunt înscrişi 48 de elevi, absolvenţi ai Seminarului, promoţia 2012.

Examenul de bacalaureat are două etape şi anume, etapa competenţelor la limba şi literatura română, la competenţe digitale de calculator şi o limbă străină de circulaţie internaţională.

Iar în zilele de 2, 4 şi 6 iulie vor avea loc probele scrise la limba şi literatura română, la istorie şi geografie.

Examenul oral la limba română, prima probă a sesiunii iunie-iulie a bacalaureatului, a început la ora 12:00.

Rezultatele finale ale Examenului de Bacalaureat vor fi afişate pe 13 iulie.

Pr. Prof. Dr. Sabin Stancu,
directorul Seminarului Teologic Ortodox din Curtea de Argeș

Admitere 2012

Email Imprimare

admitere 2012

Peste 40 de candidaţi au fost examinaţi la probele pe aptitudini care au constat în evaluarea cunoştinţelor muzicale şi de desen. Aceştia au fost notaţi de o comisie formată din profesori ai seminarului, prezidată de către Întâistătătorul Eparhiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic.

După orele 14.00, cei admişi au susţinut proba scrisă fiind evaluaţi din cunoştinţele religioase acumulate în clasele a 7-a şi a 8-a din gimnaziu.

Seminarul Teologic Neagoe Vodă Basarab din municipiul Curtea de Argeş oferă celor înscrişi în examen posibilitatea de a alege între cele două secţii: teologie pastorală şi patrimoniu cultural.

Ultima actualizare în Marţi, 12 Iunie 2012 05:20

Arhiepiscopia Argesului si Muscelului