Parteneriate

UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE 2016

Email Imprimare PDF

UNIREA PRINCIPATELORUltima actualizare în Duminică, 31 Ianuarie 2016 08:38

Concert de colinde - 18 decembrie 2011

Email

Concert de colinde la Casa de Cultură George Topârceanu din Curtea de Argeş

Concert de colinde la Casa de Cultură George Topârceanu din Curtea de Argeş

Duminică, 18 decembrie 2011, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, a organizat un concert de colinde în Casa de Cultură George Topârceanu din municipiul Curtea de Argeş.

La acest frumos eveniment a fost prezent Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic împreună cu oficialităţi din diferite instituţii ale oraşului.

În faţa unui public numeros, au concertat, începând cu orele 18.00, şi Corul Seminarului Teologic ,,NEAGOE VODĂ BASARAB,, din Curtea de Argeş.

 

 

Concert de colinde la Casa de Cultură George Topârceanu din Curtea de Argeş Concert de colinde la Casa de Cultură George Topârceanu din Curtea de Argeş

 

Ultima actualizare în Sâmbătă, 22 Iunie 2013 04:41

Simpozion dedicat poetului Mihai Eminescu

Email

Simpozion Mihai Eminescu

În paraclisul Sf. Ierarh de la Cernica din municipiul Curtea de Argeș, Seminarul Teologic ,,Neagoe Vodă Basarab" a organizat astăzi, 15 ianuarie 2012, un simpozion dedicat împlinirii a 162 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

La eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care în cuvântul rostit a elogiat cele mai importante momente din viața și activitatea celui mai important poet al poporului român.

Deasemenea la acest simpozion au participat profesorii și elevii Seminarului Teologic ,consilierii eparhiali, dar și oameni de cultură din municipiul Curtea de Argeș.

Ultima actualizare în Joi, 28 Iunie 2012 07:21

153 de ani de la Unirea Principatelor Române

Email

Unirea Principatelor Romane

La Centrul Eparhial al Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se organizează în fiecare an o festivitate în cinstea zilei de 24 ianuarie. Momentul aniversar a avut loc în paraclisul Sf. Calinic de la Cernica din incinta Centrului Eparhial. La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului si Muscelului.

Anul acesta, festivitatea se află la a șasea ediție, fiind rezultatul unui parteneriat între Seminarul Teologic Neagoe Vodă Basarab și Grupul Școlar Auto din Curtea de Argeș. În cadrul momentului festiv de astăzi elevii Seminarului Teologic au prezentat un program de cântece patriotice având ca temă Unirea Principatelor săvârșită la data de 24 ianuarie 1859.

Ultima actualizare în Joi, 28 Iunie 2012 07:21

Cultură, Tradiţie şi căi spirituale

Email

Concursul Internaţional „Cultură, Tradiţie şi căi spirituale“ la Curtea de Argeş

Cultură, Tradiţie şi căi spirituale

În perioada 13-15 mai 2011, un grup de elevi şi profesori de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ au vizitat Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Neagoe Vodă Basarab” de la Curtea de Argeş.

Vizita a avut loc în cadrul Concursului Internaţional “Cultură, Tradiţie şi căi spirituale”, ediţia a II-a.

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc o nouă etapă a Concursului Internaţional “Cultură, Tradiţie şi căi spirituale” la Curtea de Argeş. Din delegaţia profesorilor nemţeni au făcut parte prof. Elena Apetroaie, prof. Elena Laiu, prof. Mihaela Toma şi prof. Dan Ţârdea.

Pe 14 mai 2011, grupul de profesori şi seminarişti, însoţit de pr. prof. Sabin Stancu, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox de la Curtea de Argeş, şi de alţi profesori argeşeni, a fost primit la Reşedinţa arhiepiscopală de către Înalt Preasfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, care a binecuvântat lucrările acestui proiect.

Ultima actualizare în Joi, 28 Iunie 2012 07:21

Arhiepiscopia Argesului si Muscelului